tak môj volvík prekonal včera magickú hranicu 100000 km
pri tej príležitosti som bol na serviske u "martinopla"zo švédskych tankov na výmenu brzdovej,chladiacej kvapaliny,oleja (Mobil 1 New Life,0W40 ACEA A3/B4),filtrov(olejový(Bosch),palivový(Mann),vzduchový(Bosch)),auto odskúšal,prehliadol.Všetko v cene 254 € + 20 € nafta na cestu.Martina som si vybral hlavne preto,lebo som bol zvedavý na ikonu švédskych tankov a nie je to tak ďaleko.Môžem potvrdiť,je to dobrý chlap so širokým srdcom
Stala sa mi nemilá vec včera,pri platení Martinovi som mu pre mňa nejakým nevysvetlitelným spôsobom dal len 250 €,na tie zvyšné 4€ zabudol,on na sebe nedal nič znať,len sa usmial a podal mi ruku...Mne to došlo až po odchode od neho domov...Sa velmi hanbím a verejne prosím Martina ešte raz o prepáčenie
zimné disky-kúpil som vlastne mačku vo vreci. Známi mi dohodil lacnejšie disky z volva.Kúpil som ich,dal obuť zimné gumy(Dunlop WinterSport 3D,205/55 R16 91H) a až pri pokuse sa s nimi pohnúť z miesta som zistil,že sú malé a šúchajú o brzdiče.Neostávalo nič iné,len flexkou trochu zbrúsiť z brzdiča a vyhladiť vnútornú stranu diskov.Ponaučenie-na D5 s brzdami 302 mm sú 16 palcové disky malé,hrozia komplikáce.Chce to pred kúpou vyskúšať,alebo rovno zamieriť k 17",18".Ináč sú to Columbus a pôvodne boli na 850-ke.Foto dodám pri prezúvaní za letné
Ešte ku zimným gumám:sú velmi dobré a ani včerajšie počasie a horské prechody Kľak a Makov a dialničných 130 s nimi nevybabralo.Určite na tom má podiel aj volvík,je to len FWD ale je vidno,že pochádza zo severu a švédi zimu poznajú dobre...